Oι Magic de Spell γιορτάζουν τα 40 τους χρόνια στο Κύτταρο


Για πότε πέρασαν 40 χρόνια. Οι Magic de Spell γιορτάζουν το γεγονός με μια συναυλία που υπόσχεται πολλά. Μαζί τους θα ανέβουν στη σκηνή πρώην μέλη του συγκροτήματος: Κώστας Βούλγαρης, Νίκος Μαϊντάς, Γιώργος Σκαρλάτος, Δημήτρης Δημητριάδης («Pixel») & Θανάσης Σκαρλάτος.

Επιπλέον guests θα είναι οι για δεκαετίες συνοδοιπόροι τους: Δημήτρης Πουλικάκος, Panx Romana, Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), Μίμης Καλαντζής (Τσοπανα Rave), Γυμνά Καλώδια, Least Concern, Tommie Bouzianis (Astrodot, Παρθενογένεσις, X – Mandarina Duck) και οι Art Telepaths.

Magic de Spell


Ιδρύθηκαν το 1979, το όνομα δόθηκε την άνοιξη του 1980 και οι Magic De Spell έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου στην Αθήνα, σαν αγγλόφωνη μπάντα. Το 1981 κυκλοφόρησαν το EP «Nighmare» στην ανεξάρτητη εταιρεία «Happening» (θεωρείται η πρώτη punk ηχογράφηση στη χώρα μας). Ακολούθησε η συλλογή ελληνικών συγκροτημάτων «Happening ΄82» που συμμετείχαν με δύο τραγούδια («End Of Nirvana» και «City Is Burning»).

Στην συνέχεια, οδήγησαν τον ήχο τους σε πιο dark wave μονοπάτια και κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ («A Body In A Snare» 1983 , «Kiss The Mirror» 1984 και «Cpt Blind» 1985). Το 1984 συμμετέχουν στο διήμερο live στο Άκτιο, που έμεινε στην ιστορία και ως το ελληνικό Woodstock. Το 1991 κυκλοφορεί το διπλό album «A Story (The Best And The Rest)» που αποτελεί και το κλείσιμο της αγγλόφωνης περιόδου τους, ενώ το 1992 συμμετέχουν στο album – συλλογή «ΡΟΔΟΝ Live».


Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το άλμπουμ «Διακοπές στο Sarajevo», σε παραγωγή του JJ Burnell (μπασίστα των «Stranglers»). Έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα «Ο Μαθητής» και στη συνέχεια χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους «Sarajevo (Φώναξε)». Στο τέλος του 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο «Νιψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν», ενώ το 1997 κυκλοφορεί το mini άλμπουμ «Ο Φόβος Έχει Όνομα», που περιέχεται και η διασκευή της «Mπαταρίας» του Νικόλα Άσιμου. Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών» που περιέχει το «Εμένα Οι Φίλοι Μου» σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου. Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο «Κόκκινο».

Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Gala» και διασκευάζουν το «Βιετνάμ γιε γιε» του Διονύση Σαββόπουλου. Μέσα στο 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Ο Τελευταίος Επιζών». Το 2009 έρχεται νέος δίσκος με τίτλο «ΟΚ Πατέρα», που περιέχει τη διασκευή τους στον «Κυρ Παντελή» του Πάνου Τζαβέλλα καθώς και η τριπλή συλλογή «Τέρμα Το Διάλειμμα», που περιλαμβάνει πέντε δίσκους από την αγγλόφωνη και την ελληνόφωνη περίοδο του γκρουπ.


Το 2011 κυκλοφόρησε το επετειακό βινύλιο άλμπουμ «Nightmare 30th Anniversary Edition» από την «Geheimnis Records», ενώ το 2013 έρχεται η συμμετοχή στη διπλή συλλογή αντιφασιστικών τραγουδιών «Μια Απάντηση», με το τραγούδι «Το Καθεστώς Των Αριθμών» Το 2014 κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο «Πρόγονε Πίθηκε Εσύ Τι Λες;» σε συνεργασία με το Γιάννη Παλαμίδα. Εκεί μελοποιούν το ποίημα «Στο Όνομα Εκείνων (κατηγορητήριο)» του αγωνιστή ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ, Roque Dalton, και διαμορφώνουν τη μουσική συλλογικότητα «21st Century Darkness». Το Δεκέμβριο του 2015 επανεκδίδεται σε βινύλιο το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος «A Body In A Snare» και ακολούθησε η επανέκδοση του δεύτερου άλμπουμ «Kiss The Mirror».

Το 2019 έρχεται η κυκλοφορία του τραγουδιού «Παγκόσμιος ο 3ος (Εδώ)» σε στίχους του αξέχαστου Σταμάτη Μεσημέρη και ετοιμάζεται το νέο τραγούδι τους – μελοποίηση του βραβευμένου ποιήματος του Ιάσωνα Σταυράκη «Είμαι». Από τη δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι Magic de Spell δίνουν συναυλίες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και στην Κύπρο, με πάνω από χίλιες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.


Ημερομηνία: 2 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 21:45

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Στο Κύτταρο Live Club (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα)Αφήστε μια απάντηση