Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο Σίμος Κουσκούνης γεννήθηκε στο Νέο Ηράκλειο το 1961 και από εννέα ετών ξεκίνησε σπουδές στην κλασσική κιθάρα και στα θεωρητικά της μουσικής, στο ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ.

Το 1979 εισέρχεται στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΣΟΕΕ) έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις όπου σπουδάζει οικονομικά και ειδικεύεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά την διάρκεια της φοίτησής του στην ΑΣΟΕΕ εργάζεται ως υπεύθυνος αποθήκης στην εταιρεία ΜΑΒΗΣ ΑΕ και στο εισπρακτικό τμήμα της ασβεστοπολτοποιίας ΑΦΟΙ ΔΟΥΚΕΡΗ ΕΠΕ. Το 1984 ορκίζεται πτυχιούχος και αμέσως κατατάσσεται στην Πολεμική Αεροπορία για την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Τελειώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1986 προσλαμβάνεται από την εταιρεία HELLENEWS ΕΠΕ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ – σαν υπεύθυνος λογιστηρίου. Παράλληλα εκπαιδεύεται από την εταιρεία CIS (Computer Infomation Systems) πάνω στο πακέτο PAYMENT (πρόγραμμα μισθοδοσίας προσωπικού) και στο πακέτο ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ – ΠΕΛΑΤΕΣ – ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ. Επίσης παρακολουθεί όλα τα σεμινάρια της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ) που αναφέρονται πάνω στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και τους ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Το 1988 προσλαμβάνεται σαν υπεύθυνος οικονομικού τμήματος στις εταιρείες CONFORT AEBE, FYTOFARM AEE και FARCAL ΕΠΕ οι οποίες έχουν κοινό επιχειρησιακό φορέα. Παρ`ολα αυτά η αγάπη του για την μουσική παραμένει αναλλοίωτη και τον κερδίζει από τα οικονομικά με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με τη σύνθεση, τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία και την ηχοληψία.

Έτσι το 1989 συνεργάζεται με την εταιρεία MELLON MICRO MUSIC SYSTEMS AE για την προώθηση του μουσικού software που εκείνη την εποχή πρωτοεισάγεται στην Ελλάδα! Παράλληλα αρθρογραφεί στα περιοδικά “ΗΧΟΣ” “ΜΟΥΣΙΚΗ” και στα έντυπα “ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΕΑ” και “BON STUDIO NEWS”. Από το 1990 αναλαμβάνει την μελέτη και τον σχεδιασμό επαγγελματικών MIDI STUDIOS.

Όμως η ανησυχία δεν σταματά εκεί! Το 1991 επιμελείται της σύστασης ενός νέου μουσικού τμήματος της εταιρείας BON STUDIO AEBE ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου προσωπικού studio ηχογραφήσεων που ονομάζεται ROOM-S.

Συμμετέχει με πολλαπλές δραστηριότητες ως προγραμματιστής μουσικής, ενορχηστρωτής, μουσικός, session κιθαρίστας, για την δημιουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών jingles – διαφημιστικών spots.

Ως μουσικός κιθαρίστας εχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι : ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ ΠΟΠΗ , ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ , ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ κλπ.

Το Σεπτέμβριο του 1998 Ο ΣΙΜΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΝΗΣ δημιουργεί μαζί με άλλους συνεργάτες του την ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WAVEMUSIC.

Τον ΙΟΥΝΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 1999 εισηγείται το επιδοτούμενο από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ σεμινάριο για αποφοίτους ΑΕΙ ”ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ”

Σήμερα ο ΣΙΜΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΝΗΣ ετοιμάζει την επόμενη προσωπική του δουλειά ενώ παράλληλα εργάζεται ως παραγωγός στο studio ROOM-S όπου προγραμματίζονται, ενορχηστρώνονται, εκτελούνται, ηχογραφούνται ψηφιακά και ολοκληρώνονται οι παραγωγές που αναλαμβάνει ο Σίμος για την δισκογραφία, την τηλεόραση, το θέατρο, το ραδιόφωνο κ.α.

Περισσότερα