«Ο φονιάς» του Μήτσου Ευθυμιάδη στο Έαρ Βικτώρια


Μια παράσταση-αφιέρωμα στη μνήμη του Μήτσου Ευθυμιάδη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2003. “Ο Φονιάς” ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θέατρο Έαρ Βικτώρια, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου.

Υπόθεση

Δεκαετία του ’70. Μια βροχερή μέρα, μέσα σ’ ένα μικροαστικό σπίτι τέσσερα πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με το ένοχο παρελθόν τους, το τόσο καλά κρυμμένο πίσω από τις μάσκες που φορούν. Ο Σάββας, ο Ταρζάν, η Μαρία και ο Γιάννης, θύτες και θύματα των προσωπικών τους τραγωδιών αγωνίζονται να υπάρξουν μέσα σε μια ηθικά διεφθαρμένη κοινωνία. Η “αλήθεια” του κάθε χαρακτήρα ορθώνεται σαν φάντασμα, έτοιμο να τον κατασπαράξει. Θα έρθει η κάθαρση τελικά;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Τσακνής
Σχεδιασμός φωτισμών: Σπύρος Κάρδαρης
Σχεδιασμός ήχου: Κώστας Ματσιούλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Celestine Μαργαρώνη
Φωτογραφίες: Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

Ηθοποιοί: Τζώνη Θεοδωρίδης, Γιώργος Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Τζέμος, Νόνη Ιωαννίδου

Μήτσος Ευθυμιάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1945 αλλά έζησε στη Μακεδονία. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε διηγήματα και ποιήματα στο περιοδικό “Διαγώνιος”. Με το θέατρο ασχολήθηκε από το 1974. Ο Κάρολος Κουν ανέβασε το 1975 στο υπόγειο του Ορφέα το θεατρικό του έργο “Προστάτες”. Ακολούθησαν δύο ακόμα εξίσου σημαντικά έργα: “Ο Φώντας”, που ανέβηκε στη “Στοά” του Θανάση Παπαγεωργίου (1977-78), και ο “Φονιάς” στη “Θεατρική Σκηνή” του Αντώνη Αντωνίου (1981-83). Το τελευταίο του, το “Πέρα από τη νύχτα”, σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος το 1997 στο θέατρο “Πολύτεχνο”.
Είχε ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία ανεβάζοντας στο θέατρο “Πολυθέαμα” των Ιωαννίνων τους “Εμιγκρέδες” του Μρόζεκ και τα “Περιμένοντας τον Γκοντό” και “Τέλος του παιχνιδιού” του Μπέκετ. Είχε μεταφράσει Αριστοφάνη (“Ιππείς”) και Αισχύλο (“Προμηθέας Δεσμώτης”, είχε γράψει και ένα μυθιστόρημα (“Μοιραία σχέση”), εκδόσεις Νέα Σύνορα). Πέθανε το 2003.

Ημερομηνία: 18 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα: 21:00

Εισιτήρια: 14 ευρώ

Στο θέατρο Έαρ Βικτώρια (Μαγνησίας 5, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση