Μνήμες εγκλήματος στον Αστέρα

Μια ταινία που θυμίζει το Seven του David Fincher αλλά που είναι μακριά από τα αμερικάνικα στάνταρ του είδους. Χαρακτηρίζεται από αρκετά ευρήματα στο σενάριο και μια διάθεση χιούμορ που την απομακρύνει από την κατάταξη σε ένα συγκεκριμένο είδος.

Παράλληλα με την πλοκή η ταινία καταγράφει τη ασφυκτική επαρχιακή κοινωνία και τις επιπτώσεις της δικτατορίας και της αστυνομικής βίας στη ζωή των ανθρώπων, δείχνοντας ότι η δικαιοσύνη συχνά δεν είναι καθόλου δίκαια ούτε αποτελεσματική.

Υπόθεση

Επαρχία Τζιούνγκ-τζι, Νότια Κορέα, 1986. Ένα κορίτσι βρίσκεται βιασμένο και δολοφονημένο. Δύο μήνες αργότερα, ξεκινά μια σειρά από βιασμούς και φόνους κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Και σε μια χώρα που κάτι
τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, οι ψίθυροι για ένα κατά συρροή δολοφόνο όλο και δυναμώνουν. Μια ειδική ομάδα συστήνεται στην περιοχή, με επικεφαλής τον τοπικό υπαστυνόμο Παρκ Ντου-μαν και τον Σέο Τάε-γιουν, υπαστυνόμο από τη Σεούλ που έχει ζητήσει να ασχοληθεί με την υπόθεση. Ωστόσο, το μυστήριο των φόνων δεν λέει να λυθεί και οι υπαστυνόμοι ολοένα και απελπίζονται.

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Γιουν Χο Μπονγκ 
Σεναριογράφος: Γιουν Χο Μπονγκ, Κβαν Ριμ Κιμ, Σέουνγκ Μπο Σιμ

Μουσική: Τάρο Ιβασίρο
Μοντάζ: Σουν Μιν Κιμ
Ηθοποιοί: Κανγκ Χο Σονγκ, Σανγκ Κιουνγκ Κιμ, Γιάε Χο Σονγκ

Διάρκεια:132

Ημερομηνία: 19 Απριλίου 2019

Ώρα: 21.10

Είσοδος ελεύθερη

Στον κινηματογράφο «Αστέρα» (Ασκληπιού 4, Ν. Ιωνία)

 

Αφήστε μια απάντηση