Έκθεση Κατερίνας Κοκκινάκη: «Περιμένοντας τον ναυτικό»

Σε αυτή την «εγκατάσταση» περισσότερο, παρά έκθεση, συνυπάρχουν το τοπίο, το πορτρέτο, οι επιτυχίες κατασκευές και συμπεριφέρονται σα κομμάτια του πάζλ μιας αφήγησης. Η απόδοση της έκθεσης είναι διττή.
Από τη μια δημιουργείται η φανταστική εικόνα των εμπειριών ενός ναυτικού που λείπει και από την άλλη υπάρχει η αυτό-εικόνα όσων μένουν πίσω.

Πως ορίζεται η απουσία? Να ζεις με κάποιον που είναι απών, ακόμα και όταν πια δεν είναι.. Η Κατερίνα Κοκκινάκη κατάγεται από οικογένεια εν μέρη ναυτική, πατέρας, θείοι, ξαδέρφια. Κάθε γυναίκα-κορίτσι-παιδί ναυτικού έχει βιώσει την απουσία και έχει μεγαλώσει με αυτό το κενό. Μέσα στους εφτά, οχτώ, εννέα ή και παραπάνω μήνες που ταξιδεύει, υπάρχει πολύς χρόνος για να δημιουργήσει κανείς εικόνες που θα καλύψουν το κενό όσων δε βλέπει αλλά του περιγράφονται από το τηλέφωνο, τον ασύρματο, το μειλ.[…]

Γλυκόπικρες ιστορίες από φόρουμ ναυτικών, συνοδεύουν τα έργα για να επιβεβαιώσουν φόβους και αλήθειες. Αληθινές αφηγήσεις σε ένα επίπλαστο διάλογο με τις «γυναίκες τους»…. Και κάπου εκεί οι σύγχρονες Πηνελόπες περιμένουν με υπομονή ανάμεσα στα τροπικά αναθήματα, τον άνδρα της ζωής τους. Ανολοκλήρωτοι έρωτες και μια γρήγορη βουτιά, στο σκοτεινό ωκεανό του κενού.

Κατερίνα Κοκκινάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2008 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής. Τελείωσε τις σπουδές της στη σχολή της Διακόσμησης των ΤΕΙ Αθήνας και παρακολούθησε πρόγραμμα φοίτησης Erasmus στο De Mont Fort University του Leicester στη Βρετανία. Έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και έχει συμμετέχει σε διεθνή Art Fair και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία.

Ημερομηνία: 4 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 17.00 – 02.00

Είσοδος ελεύθερη

Στο Piree (Κάστορος 78, Πειραιάς)

Αφήστε μια απάντηση