«Είναι αυτό μπλουζ;» Live από το Κατερίνα Κέντρου trio


Τι είναι μπλουζ; Τι νομίζουμε ότι είναι; Τι θα μπορούσε να γίνει; Στις ερωτήσεις αυτές «απαντά» το Live του Κατερίνου Κέντρου trio.

Mέσα από διασκευές μουσικών κομματιών το κοινό ταξιδεύει στις όχθες του Μισισιπή, ακούγοντας Holly Golightly, Tom Waits, Johnny Burnette, Melody Gardot, John Campbell, κομμάτια Blues, Rockabilly, Americana, Jazz

Συντελεστές

Κατερίνα Κέντρου | vocals, ντέφι
Χρήστος Πολίτης | κιθάρα
Γιάννης Βουτσινάς | κοντραμπάσο, loops, backing vocals

Βlues

Είδος μουσικής που ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από τις αφροαμερικάνικες κοινότητες των Η.Π.Α. και βασίζεται στην πεντατονική κλίμακα και το δωδεκάμετρο μοτίβο.

Κατερίνα Κέντρου trio

Ξεκίνησε να παίζει το 2017 σε μουσικές σκηνές και μπαράκια της Αθήνας. Πολύ σύντομα και πειραματιζόμενοι με τον ήχο τους, θέλησαν να ενορχηστρώσουν κομμάτια που δεν εντάσσονταν σε κάποιο μουσικό είδος αλλά η προσέγγισή τους σε αυτά είχε μια διάθεση μπλουζ, ό,τι κι αν αυτή η λέξη μπορεί να σημαίνει. Έτσι, ο ήχος τους απέκτησε συγκεκριμένο προσανατολισμό και διάθεση εξερεύνησης. Το πρότζεκτ: «Είναι αυτό μπλουζ;» είναι το αποτέλεσμα αυτής της εξερεύνησης, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ημερομηνία: 28 Ιανουαρίου 2020

Ώρα: 21.30

Eισιτήρια: 7 ευρώ (χωρίς ποτό)


Στο Κ.Ο.Τ.Ε.Σ (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση