«Τραγούδι Χωρίς Όνομα» από την «Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς»

Αβάν πρεμιέρα και πρώτη προβολή στην Αθήνα της ταινίας «Τραγούδι Χωρίς Όνομα» στο πλαίσιο της σειράς προβολών «H Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς» που διοργανώνει το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece) στην Ταινιοθήκη.


Θα προβληθούν ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία «Τραγούδι Χωρίς Όνομα», της Περουβιανής σκηνοθέτριας Μελίνα Λεόν, συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019 ενώ έχει ήδη αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική, Ευρώπη αλλά και στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης 2019.

Το WIFT GR ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 στο Λος Άντζελες και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο περισσότερα από 20.000 μέλη, που συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο και τηλεόραση.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό που θα συντονίσουν η σκηνοθέτης Αντουανέττα Αγγελίδη και η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν.

Υπόθεση:

Όταν η νεογέννητη κόρη της εξαφανίζεται, η Χεορχίνα ξεκινάει μια ακατάβλητη αναζήτηση για το βρέφος και δικαιοσύνη, ενάντια σε συνθήκες που θυμίζουν καφκικό εφιάλτη. Η ταινία πραγματεύεται με συνταρακτικό τρόπο την έμφυλη διάσταση της φτώχειας και της καταπίεσης τω αυτοχθόνων. Βασίζεται στην πραγματική ιστορία εμπορίας βρεφών που συντάραξε το Περού τη δεκαετία του ’80.


Ημερομηνία: 19 Ιανουαρίου 2020

Ώρα: 17:00

Είσοδος ελεύθερη

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Κεραμεικός)

Αφήστε μια απάντηση