Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση! στο Studio New Star Art Cinema

Η ταινία, πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης, έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως και έχει βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ κινηματογράφου σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Στην Αυστρία, απαγορεύτηκε γιατί θεωρήθηκε ότι ασκεί κριτική στο Ισραήλ.

Η ταινία που σκηνοθέτησαν οι Cristian Pirovano, Fernando Romanazzo, αποτελεί μέρος του προγραμματισμού των εκδηλώσεων του BDS Greece για τον χειμώνα 2019/2020. Το BDS (Boycott, Divest, Sanction: Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις) είναι ένα διεθνές μη βίαιο κίνημα, αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού) το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες.

Στη σημερινή πρεμιέρα της θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Cristian Pirovano.

Υπόθεση

Η παλαιστινιακή καθημερινότητα από μια πρωτότυπη οπτική γωνία. Αυτή του ποδοσφαίρου και μιας ομάδας διαφορετικών ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτό. Ο ένας νεαρός αθλητής που ονειρεύεται να φτάσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο άλλος βετεράνος προπονητής που προσπαθεί με τα στοιχειώδη μέσα να οργανώσει μια ομάδα, η τρίτη υπάλληλος της ομοσπονδίας που προσπαθεί να ξεπεράσει τα διαρκή εμπόδια και τις αμέτρητες απαγορεύσεις τις οποίες θέτουν οι ισραηλινές αρχές στους Παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές…

Ημερομηνία: 27 Οκτωβρίου 2019

Ώρα: 20.15

Διάρκεια 74′ (με ελληνικούς υπότιτλους)

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Στο Studio New Star Art Cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 Πλ. Αμερικής)




Αφήστε μια απάντηση