Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό», του αρχαιολόγου Χρήστου Μπουλώτη, με μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Αποστόλη Ψαρρού.

Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των Κλασικών χρόνων, του αρχαιολόγου Χρήστου Μπουλώτη (Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2012/Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά), σε εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα, η θεατρική δράση μάς μεταφέρει στο ιστορικό κέντρο της κλασικής Αθήνας.

Με αφετηρία την ανασκαφή ομαδικού τάφου στην περιοχή του Κεραμεικού (1995), από την αρχαιολόγο Έφη Μπαζιωτοπούλου-Βαλαβάνη, καθώς και την ανασύσταση ενός καλοδιατηρημένου παιδικού κρανίου από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ο συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία για τη Μύρτιδα, ένα κορίτσι που χάθηκε κατά τη διάρκεια του λοιμού που έπληξε την Αθήνα στις αρχές του Πελοποννησιακού πολέμου. Η σκηνική δράση αναπτύσσεται στο φυσικό φως, σε άμεση επαφή με το αρχαιολογικό τοπίο, και ειδικότερα με το αθηναϊκό τοπόσημο του Κεραμεικού.

Συμμετέχουν:

Τιτίκα Ασλανίδου, Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Γιάννης Κεφαλάς, Μάγια Κίτσου, Βασίλης Κουλόπουλος, Μάριος Μακρής, Φένια Μαυρομάτη, Ανδριάννα Παναγοπούλου, Θάλεια Σαββοπούλου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Αναστασία Τσιάκου

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Ημερομηνία: 7 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: 17.00

Είσοδος ελεύθερη

Στον Αρχαιολογικό χώρο Κεραμεικού (Ερμού 148)

Αφήστε μια απάντηση