«Η δική μου Μυτιλήνη 1925-1927» στο Ίδρυμα Πειραιώς

Συνεχίζοντας τις προβολές του θεματικού κύκλου με τίτλο “Το ελληνικό ντοκιμαντέρ» το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ προβάλει σήμερα το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η δική μου Μυτιλήνη 1925-1927» σε σκηνοθεσία Άγγελου Κοβότσου.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε 39 ασπρόμαυρες ερασιτεχνικές, μικρού μήκους, ταινίες που ανακαλύφθηκαν σε παλαιοπωλείο της Μυτιλήνης και τράβηξε ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής και επιχειρηματίας Μίτσας Κουρτζής, την εποχή του Μεσοπολέμου.

Ο φακός εστιάζει στις γειτονιές, το λιμάνι και τα σοκάκια της Μυτιλήνης σε ένα ευρηματικό παιχνίδι ανάμεσα σε ασπρόμαυρα και έγχρωμα στιγμιότυπα. Μέσα από το εξαιρετικά σπάνιο αυτό υλικό καταγράφονται ανάγλυφα τόσο η καθημερινή ζωή στη Λέσβο της δεκαετίας του 1920, όσο και πτυχές της προσωπικής, οικογενειακής και επιχειρηματικής ζωής του Κουρτζή που διασώζουν από τη λήθη εικόνες και μνήμες της εποχής. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο για την οικονομική και κοινωνική ιστορία του νησιού.

Την προβολή του ντοκιμαντέρ που έχει διάρκεια 53 λεπτά, θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ημερομηνία: 9 Μαρτίου 2020

Ώρα: 19.00

Είσοδος ελεύθερη

Στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος)

Αφήστε μια απάντηση