«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα: Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά


Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης δραματουργίας που έκανε γνωστό παγκοσμίως τον συγγραφέα του σε ηλικία μόλις 26 ετών. Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές.

Υπόθεση


Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μωρήν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλαν, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, είκοσι χρόνια τώρα, την Μωρήν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία της Μωρήν να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Η μητέρα θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη μεταξύ τους σχέση υποκινούμενη ουσιαστικά από τον φόβο της μήπως η διαφυγή της κόρης της οδηγήσει την ίδια σε γηροκομείο. Η Μώρην δολοφονεί τη μητέρα της που της ρήμαξε τη ζωή.

Συντελεστές:


Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια, Δ/νση Παραγ.: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική & Επιμέλεια ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα

Παίζουν: Αγορίτσα Οικονόμου, Σοφία Σεϊρλή, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα

Γεννημένος το 1970 στο Λονδίνο, με ιρλανδικές ρίζες, επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης κινηματογράφου. Θεωρείται ένα από τα πιο πολύπλευρα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει καταξιωθεί ως σημαντικός θεατρικός συγγραφέας από νεαρή ηλικία. Τα πολυβραβευμένα θεατρικά του κάνουν μεγάλη επιτυχία τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στο εξωτερικό. Είναι ο μοναδικός συγγραφέας μετά τον Σαίξπηρ που είδε να ανεβαίνουν στο Λονδίνο μέσα στην ίδια χρονιά τέσσερα έργα του. Η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα στον κινηματογράφο, η μικρού μήκους ταινία “Six shooter” έχει ήδη βραβευθεί με Όσκαρ. Με την ταινία “Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ 2018.

Ημερομηνία: 8 Ιανουαρίου 2019

Ώρα: 18.00

Εισιτήρια: 15 ευρώ

Στο Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση