Wilson & Wilson: Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε αυτοβιογραφείται


Το αριστουργηματικό-σχεδόν αυτοβιογραφικό- αφήγημα του Edgar Allan Poe “Wilson & Wilson” παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη.

Το έργο διαπραγματεύεται μέσα από τις ψυχικές διαταραχές, το θέμα του σωσία, το διχασμό προσωπικότητας, τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις ενοχές. Ένα mind game όπου η φαντασία και η πραγματικότητα, το λογικό και το παράλογο, αποκωδικοποιούνται και φιλτράρονται, μέσα από τη διαταραγμένη προσωπικότητα του ήρωα.

Μια παράσταση που παρουσιάζει μέσα από τον φαντασιακό σωσία, την σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, την φωνή της συνείδησης που κρίνει, κατακρίνει, επικροτεί ή αποδοκιμάζει τις πράξεις μας. Με έντονη υπαρξιακή αγωνία, ενοχές, μυστήριο, τιμωρία, ψευδαισθήσεις και απληστία.

Συντελεστές:


Σχεδιασμός Παράστασης, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης
Δραματουργική Επεξεργασία-Μετάφραση: Νικόλας Βαγιονάκης, Μιράντα Βατικιώτη
Επιμέλεια Φωτισμού: Αποστόλης Τσατσάκος
Κατασκευή Σκηνικού: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Μουσική Επεξεργασία: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Trailer παράστασης: Γιάννης Φαφουτάκης
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Έντγκαρ Άλαν Πόε

Αμερικανός ποιητής και πεζογράφος που γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1809 και πέθανε στις 7 Οκτωβρίου 1849. Υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του αμερικανικού ρομαντισμού. To λογοτεχνικό του έργο είχε σημαντική επίδραση στην παγκόσμια λογοτεχνία, αποτελώντας θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη σύγχρονων λογοτεχνικών ειδών, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή οι ιστορίες τρόμου και φαντασίας. Σημαντική επίδραση είχε το έργο του Πόε στη γαλλική λογοτεχνία και ειδικότερα στον γαλλικό συμβολισμό.

Ημερομηνία: 7 Ιανουαρίου 2019

Ώρα: 21.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Στο Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη)

Αφήστε μια απάντηση