Οι «Ερριμμένες Σκιές» του Γιάννη Τσαρούχη


Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη (Πειραιάς, 13 Ιανουαρίου 1910 – Αθήνα, 20 Ιουλίου 1989) , εγκαινιάζεται στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, η έκθεση με τον τίτλο «Eρριμμένες σκιές» που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.

Στην έκθεση αυτή, παρουσιάζεται μέσα από έργα και σπουδές που ανήκουν στη συλλογή του Ιδρύματος καθώς και μέσα από γραπτές προσωπικές του μαρτυρίες, η μελέτη του καλλιτέχνη για το φως και ειδικά για τις ερριμμένες σκιές, με τις οποίες αρχίζει να ασχολείται τη δεκαετία του ’50 δουλεύοντας τη σειρά έργων με τα καφενεία. Η μελέτη του αυτή αφορά τόσο τις ανθρώπινες μορφές που ζωγραφίζει όσο και όλα τα θέματα που προσεγγίζει καθώς και τις σκηνογραφίες του.

«Είχα πολλούς δασκάλους και είδα πολλές εκθέσεις και μουσεία. Έμαθα πολλά από πολλούς, όμως θα ήμουν ένα τίποτα αν δεν είχα δει μικρό παιδί το εξαίσιο φως του Πειραιώς» αναφέρει ο ζωγράφος…

Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και δράσεις για παιδιά και έφηβους που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκη Γρυπάρη

Ημερομηνία: 14 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 11.00-22.00

Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη την ημέρα των εγκαινίων και τις υπόλοιπες ημέρες της έκθεσης θα είναι 3€.

Στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι)

Αφήστε μια απάντηση