Οδοιπορικό στα φρέατα του Αδριάνειου Υδραγωγείου από τον «Άλλο Τόπο»

Ο Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού διοργανώνει ένα οδοιπορικό στα φρέατα του Αδριάνειου Υδραγωγείου που διέρχονται από το Ηράκλειο και τη Μεταμόρφωση.

Με την έκδοση του Ημερολογίου 2019 «Ηράκλειο Αττικής: Υδάτινες διαδρομές από τον Αδριανό μέχρι σήμερα»,  ο σύλλογος αποσκοπεί στην ανάδειξη και αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, ενός αρχαίου έργου ύψιστης γεωλογικής, μηχανικής και αρχιτεκτονικής κατασκευής, που διέρχεται από την πόλη μας, το οποίο για 1800 και πλέον χρόνια έδινε νερό στην Αθήνα και σήμερα παραμένει λειτουργικό και αναξιοποίητο.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Δευτεραίος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Σπηλαιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., ο οποίος εδώ και πέντε περίπου χρόνια έχει ασχοληθεί συστηματικά με την εξερεύνηση και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του υπόγειου Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Σημείο συνάντησης  στην είσοδο του γηπέδου ποδοσφαίρου, που βρίσκεται δίπλα από την οδό Κύμης (Καλαβρύτων 20).

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί:
Ηράκλειο: φρέαρ με αριθ. 150 δίπλα από το γήπεδο της Κύμης (Καλαβρύτων 20), αριθ. 157 (Μάρκου Μπότςαρη 4), αριθ. 159, 160, 161, 162 (οδός Εθνομαρτύρων), αριθ. 165 (Β. Ηπείρου 53).

Μεταμόρφωση: φρέαρ (Αχιλλέως και Σεφέρη), φρέαρ σε άχτιστο οικόπεδο (Αχιλλέως 29), φρέαρ (Γερανίου 11 αδιέξοδο), φρέαρ (Γεωργίου Παπανδρέου 100_, φρέαρ (Παπαδιαμάντη απέναντι από το 34).

Ημερομηνία:  2 Μαρτίου 2019

Ώρα: 12.00

Συμμετοχή ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση