Ο Άρνε Νταλ συζητά με Πέτρο Μάρκαρη στον Ιανό

Ο Άρνε Νταλ, ο πιο συναρπαστικός σύγχρονος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας σύμφωνα με τον Ίαν Ράτκιν, βρίσκεται στην Αθήνα καλεσμένος της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Σήμερα θα συζητήσει με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη πάνω στο αγαπημένο τους είδος μυθιστορήματος.

Ο γεννημένος το 1963  Άρνε Νταλ –ψευδώνυμο του Γιαν Άρναλντ,  εργαζόταν ως κριτικός και δημοσιογράφος. Με το βιβλίο «Misterioso» καθιερώθηκε διεθνώς ως ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα το έγραψε στα 27 του με το πραγματικό του όνομα και με θέμα εμπνευσμένο από τη σφαγή του 1822 στη Χίο. Ήδη διάσημος ως ένας από τους ανανεωτές του ευρωπαϊκού νουάρ, διαθέτει μια γραφή με νεύρο και ανατροπές που δίνει μια άλλη γοητεία στις αστυνομικές ιστορίες του.

Η πιο σημαντική ίσως συμβολή του είναι η αποκάλυψη μιας άλλης Σουηδίας, μιας χώρας που κάποτε ήταν πρότυπο για τις περισσότερες ευρωπαϊκές και τώρα μοιάζει να έχει προσβληθεί από μια εκτός ελέγχου εγκληματικότητα. Στα βιβλία του θα συναντήσει κανείς άφθονες μουσικές παραπομπές από τον χώρο της τζαζ και του μπλουζ.

Ημερομηνία: 1 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Στον Ιανό  (Σταδίου 24, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση