Ξυλούρης-White στον «Παρνασσό»


Το δίδυμο Xylouris White εμφανίζεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Προερχόμενοι από διαφορετικές κουλτούρες ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Jim White, φίλοι από 25ετίας, έσμιξαν το 2013 κι έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Εξαιρετικός ερμηνευτής και δεξιοτέχνης του λαούτου, ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός ως Ψαρογιώργης, με το χάρισμα της πλούσιας και πολύτιμης οικογενειακής κληρονομιάς των Ξυλούρηδων συνεχίζει να εξελίσσει την αστείρευτη παράδοση της Κρήτης δημιουργώντας μία καινοτόμα μουσική αισθητική.

Ο Jim White, βιρτουόζος ντράμερ και μέλος των Αυστραλών Dirty Three, με το ευρηματικό του παίξιμο, την δυνατή μουσική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό μετατρέπει και αναδεικνύει τα τύμπανα σε κάτι μοναδικό και διαφορετικό.

Η μουσική τους περιγράφεται ως συνδυασμός τζαζ και παλιών ελληνικών λαϊκών παραδόσεων.

Οι δύο μουσικοί συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Μελβούρνη το 1990. Ο White έπαιξε για πρώτη φορά με τους Ξυλούρηδες στην Αυστραλία το 2009. Το δίδυμο Xylouris White πρωτομφανίστηκε στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 2013. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, Goats , το οποίο διέγραψε καλή πορεία στο Billboard.

Ημερομηνία: 7 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 21:00

Εισιτήρια: 17, 20 ευρώ

Στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση