«Τζέιμς Τζόις» στο μετρό του Κεραμεικού

Μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου λογοτέχνη Τζέιμς Τζόις ανοίγει από σήμερα (8/11) στο μετρό Κεραμεικός. Διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», σε συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας.

Ο Τζέιμς Τζόις (1882-1941) υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στην Ιρλανδία αλλά είχε ιδιαίτερες επιρροές από την Ελλάδα και ήταν γνωστός ως ένας ενθουσιώδης φιλέλληνας. Ο αγαπημένος του συγγραφέας ήταν ο Όμηρος, του οποίου η Οδύσσεια ενέπνευσε το επικό του έργο «Οδυσσέας».

Η έκθεση παρουσιάζει όχι μόνο τη ζωή του Τζόις, αλλά και τις ευρύτερες ευρωπαϊκές πτυχές της ιστορίας του. Παρότι περήφανος για την ιρλανδικές πνευματικές του ρίζες, ο Τζόις θα μπορούσε να είναι σύγχρονος πολίτης της σημερινής πολυπολιτισμικής Ευρώπης.

Στα αποψινά εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανοικτή για το κοινό με τίτλο «Τζέιμς Τζόις: Κάτι πέρα και πάνω από λογοτεχνία». Για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα συζητούν οι Ελευθέριος Ανευλαβής, Γιάννης Μελανίτης, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και Πάρις Τακόπουλος.

Ημερομηνία: 8 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 19.00

Είσοδος Ελεύθερη

Στο Μετρό του Κεραμεικού

 

Αφήστε μια απάντηση