«Η άλλη πλευρά των πάντων» στο Ανδόρα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθιέρωσε το 2007 το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX. Επιδίωξή του είναι να ενισχύσει την κυκλοφορία ευρωπαϊκών ταινιών στην Ευρώπη και να δώσει έναυσμα για διάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάνω σε σημαντικά κοινωνικά θέματα.

Oι τρεις ταινίες που διαγωνίζονται για το Βραβείο LUX προβάλλονται σε 24 γλώσσες και στις 28 χώρες μέλη, στο πλαίσιο των Κινηματογραφικών Ημερών LUX. Οι προβολές είναι ταυτόχρονες σε όλη την Ευρώπη και, αμέσως μετά, γίνεται ζωντανή μετάδοση του Q&A με τους σκηνοθέτες.

Φέτος στις Ημέρες LUX θα προβληθούν τρεις ταινίες στους  κινηματογράφους: Ανδόρα στους Αμπελόκηπους και Άστορ στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα στο Ανδόρα θα προβληθεί η σέρβικη ταινία: Η άλλη πλευρά των πάντων – The other side of everything (Druga strana svega).

Η σκηνοθέτης μας δίνει, με πολλή ευαισθησία, ένα πορτρέτο της μητέρας της, Srbijanka Turajlić, η οποία αγωνίστηκε με πάθος εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Μέσα από το πορτρέτο αυτό φανερώνεται, ως ένα σημείο, η ταραγμένη ιστορία μιας ολόκληρης χώρας.

Διάρκεια: 104′

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μίλα Τουράιλιτς 
Ηθοποιοί: Σρμπινιάνκα Τουράιλιτς, Στέβαν Τουράιλιτς, Νίνα Τουράιλιτς, Νάντα Λαζάρεβιτς

Hμερομηνία: 6 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 20.00

Eίσοδος ελεύθερη

Στον κινηματογράφο Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι)

Αφήστε μια απάντηση