Δίστομο: ανοιχτοί λογαριασμοί στο Communitism

Θεατρική παράσταση που δημιουργήθηκε το 2016 έπειτα από πρωτοβουλία των Sabine Kuhn και Sebastian Woess να μελετήσουν το θέμα, να ανακαλέσουν την ιστορική μνήμη και να ενεργοποιήσουν την κοινή γνώμη στη Γερμανία.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε θέατρα, κοινωνικούς χώρους και σχολεία της Γερμανίας στις πόλεις: Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Πλάουεν, Ανόβερο, Βαιμάρη, Κάσελ, Δρέσδη, Λειψία, Κότεν και Το 2017 τιμήθηκε με το βραβείο Hans Frankenthal του ιδρύματος Αuschwitz- Komitee.

Στις 10 Ιουνίου 1944 μια γερμανική μονάδα των SS εισέβαλε στο χωριό Δίστομο και δολοφόνησε 228 χωρικούς. Oι δράστες και οι συνεργάτες τους δεν διώχθηκαν ποτέ, το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ δεν αποδόθηκε ποτέ (ή αποδόθηκε μόλις μερικώς) στα θύματα και στις οικογένειές τους που αξιώνονται αποζημίωσης, η σφαγή αναγνωρίζεται ακόμα και σήμερα από την γερμανική πλευρά ως «γεγονός στα πλαίσια του πολέμου» και όχι ως έγκλημα πολέμου.

Συντελεστές

Σύλληψη Ιδέας- δραματουργία: Sabine Kuhn, Sebastian Wöss
Έρευνα- σκηνοθεσία- ερμηνεία- οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής:
Sabine Kuhn, Mascha Brammer, Leo/ni Weyreter, Sebastian Wöss, Artemis Dourou, Katerina Adamara, Ioanna Gerou,Στέλλα Γκρήγκοβιτς ( Stella Vits), Yolika Poulopoulou
Συνεντεύξεις: Katerina Adamara
Video Art: Dimitra Mitsaki

Επίτιμη καλεσμένη επί σκηνής: η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη

Ημερομηνία: 8 Ιουνίου 2019

Ώρα: 21.00

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Στο Communitism (Κεραμεικου 28, 104 36 Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση