«Οι Αισθηματίες» στον Αστέρα

Ταινία του 2014 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Τριανταφυλλίδη (1966-2016). Ο ίδιος είχε πει για την ταινία: «Οι “Αισθηματίες” είναι πλάσματα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία προσπαθούν μάταια να επιβιώσουν στον σύγχρονο καιρό μας».

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Αλέξανδρος Βούλγαρης The Boy), ενώ ήταν και υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Ο πρωταγωνιστής, Χάρης Φραγκούλης, τιμήθηκε με το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας, στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Υπόθεση

Ο Δάσκαλος (Τάκης Μόσχος) είναι ένας μεσήλικας που ζει στην απομονωμένη του βίλα μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη). Πρόκειται για αρχαιοκάπηλο και τοκογλύφο, ο οποίος διακινεί τα κλοπιμαία μέσα σε νεκροφόρες. Δύο νεαροί, ο μελαγχολικός Ερμής (Δημήτρης Λάλος) και ο σχεδόν παιδιάστικος Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης) έχουν αναλάβει τους φόνους και τους εκφοβισμούς των οφειλετών. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν, όταν ο μεν ερωτευθεί την κόρη του αφεντικού του, ενώ ο δε παθιαστεί με μία πόρνη και έρθει σε αντιπαράθεση με τον προαγωγό της.
H αγάπη είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αξίζει να ζει ή να πεθαίνει κανείς.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Σενάριο: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Φωτογραφία: Γιάννης Κοτρώτσης
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Μουσική: The Boy
Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή


Ημερομηνία: 24 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Στον κινηματογράφο «Αστέρα» (Ασκληπιού 4, Ν. Ιωνία)

Αφήστε μια απάντηση