«Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» στον Αστέρα


Αμερικανική δραματική ταινία που σκηνοθέτησε ο 29χρονος (το 2012) Μπεν Ζέιτλιν πάνω σε σενάριο που έγραψε ο ίδιος μαζί με τη Λούσι Άλιμπαρ και είναι βασισμένο στο μονόπρακτο Juicy and Delicious της Άλιμπαρ.

Η μικρή Χασπάπι, που την παίζει εκπληκτικά η Κουαβένζανε Γουόλις, είναι ένας άλλος Τομ Σόγιερ, που προσπαθεί να βρει τη σοφία που κρύβουν οι εικόνες γύρω της. Ταινία γεμάτη με αλληγορικά σύμβολα και κρυφά μηνύματα από τον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο, που τιμήθηκε με 4 βραβεία στις Κάννες, 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ & συνολικά 92 βραβεία παγκοσμίως.

Υπόθεση

Σε μία ξεχασμένη αλλά δυναμική κοινότητα, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ζει η εξάχρονη Χάσπαπι στο όριο της ορφάνιας. Η μητέρα της έχει φύγει από καιρό, ο πατέρας της είναι ένας άγριος σε διαρκές ξεφάντωμα κι εκείνη έχει αφεθεί στην τύχη της σε ένα απομονωμένο περιβάλλον, γεμάτο ημιάγρια ζώα. Αντιλαμβάνεται τον φυσικό κόσμο ως έναν εύθραυστο ιστό πραγμάτων και το σύμπαν ολόκληρο εξαρτάται από αυτά τα πράγματα, από το αν δένουν αρμονικά και σωστά μαζί. Όταν μια καταιγίδα σηκώνει τα νερά, ο μπαμπάς της αρρωσταίνει και άγρια ζώα ξυπνούν από τους παγωμένους τάφους τους, η Χασπάπι βλέπει τη φυσική τάξη όλων των αγαπημένων πραγμάτων γύρω της να καταρρέει.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μπεν Ζάιτλιν
Σενάριο: Λούσι Αλιμπαρ, Μπεν Ζάιτλιν
Φωτογραφία: Μπεν Ρίτσαρντσον
Μοντάζ: Κρόκετ Ντουμπ, Αφόνσο Γκονσάλβες
Μουσική: Νταν Ρόμερ, Μπεν Ζάιτλιν
Πρωταγωνιστούν: Κουαβένζανε Γουόλις, Ντουάιτ Χένρι


Ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 21.10

Είσοδος ελεύθερη

Στον κινηματογράφο «Αστέρα» (Ασκληπιού 4, Ν. Ιωνία)

Αφήστε μια απάντηση