O Ψαραντώνης στην Αγγλικανική Εκκλησία

Στον υποβλητικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου εμφανίζεται σήμερα ο Ψαραντώνης, η θρυλική μορφή της κρητικής μουσικής στο πλαίσιο του “Taste the Music” όπου αγαπημένοι, αλλά και ανερχόμενοι, νέοι καλλιτέχνες, αλληλεπιδρούν με διάθεση πειραματισμού υποσχόμενοι ιδιαίτερες εμφανίσεις, εμπνευσμένες από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα μοναδικών χώρων.

Ο Αντώνης Ξυλούρης (Ανώγεια Ρεθύμνου, 6 Σεπτεμβρίου 1937), γνωστός ευρύτερα με το παρατσούκλι Ψαραντώνης, διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση, εξαιτίας της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως «πανάρχαιος και ταυτόχρονα νέος». Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακάλυψαν είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ενώ στους θαυμαστές του συγκαταλέγεται και ο Nick Cave.

Στη σκηνή μαζί του η κόρη του, Νίκη Ξυλούρη, ο Γιάννης Παπατζανής και ο Νεκτάριος Κοντογιάννης.


Ο νεογοτθικός Αγγλικανικός Ναός του Αγίου Παύλου…

…. οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1838 και 1843 ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της αθηναϊκής παροικίας των Διαμαρτυρομένων και κατά κύριο λόγων, των Αγγλικανών. Κατασκευάστηκε με σχέδιο του Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Σταμάτη Κλεάνθη (1802–1862) από τον Δανό αρχιτέκτονα Χανς Κρίστιαν Χάνσεν (1803-1883). Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε λαξευτό μάρμαρο του Υμηττού και πωρόλιθος του Ισθμού της Κορίνθου. Εκτός του ότι διαθέτει το πιο παλιό εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα (εγκαταστάθηκε εκεί το 1901), έχει και εξαιρετική ακουστική.


Ημερομηνία: 12 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 20:30

Εισιτήρια: 17-20 Ευρώ

Στον Ιστορικό Ναό Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση