Oι Voivod στο Temple Athens

Μετά από 8 χρόνια απουσίας οι Voivod επιστρέφουν στο Temple Athens για να μας χαρίσουν μία έντονη μουσική εμπειρία.

Σε μια πορεία 35 χρόνων, οι Γαλλοκαναδοί Voivod, το το συγκρότημα heavy metal που σχηματίστηκε το 1982 στο Ζονκιέρ του Κεμπέκ από τον τραγουδιστή Ντένις “Snake” Μπέλαντζερ, τον κιθαρίστα Ντένις “Piggy” Ντ’ Αμούρ, τον μπασίστα Ζαν-Ιβ “Blacky” Θέριο και το ντράμερ Μισέλ “Away” Λανγκέβιν, έχουν ηχογραφήσει 14 άλμπουμ, με τελευταίο το The Wake που κυκλοφόρησε το 2018.

Ξεκίνησαν με ένα δάνειο δύο χιλιάδων δολαρίων που πήραν από τους γονείς τους για να κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το “War and Pain” τον Αύγουστο του 1984…. Το 1988, ο κιθαρίστας Ντ’ Αμούρ διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει την επέμβαση γιατί δεν θα μπορούσε να παίζει μετά.

Το 1991, ο μπασίστας Θέριο αντικαταστάθηκε από τον Πιέρ Σεντ Τζιν ενώ το 1995 αποχώρησαν ο τραγουδιστής Μπέλαντζερ και ο μπασίστας Μπριζμπουά. Το μπάσο και τα φωνητικά ανέλαβε ο Έρικ “E-Force” Φόρεστ ο οποίος έφυγε αργότερα για να σχηματίσει τους E-Force και στο συγκρότημα επέστρεψε ο Μπέλαντζερ. Το 2005 πέθανε ο Ντ’Αμούρ από καρκίνο του παχέος εντέρου, σε ηλικία 45 ετών.


Ημερομηνία: 21 Αυγούστου 2019

Ώρα: 21:00

Eισιτήρια: 25 ευρώ

Στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Αφήστε μια απάντηση