«Στέλιος Καζαντζίδης» στο 1ο Γυμνάσιο

Μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Νέας Ιωνίας τιμώντας «τον Στέλιο της καρδιάς μας, τον Άνθρωπο και τον λαϊκό ερμηνευτή που εξέφρασε όσο κανείς άλλος, τους καημούς και τα βάσανα των απλών ανθρώπων».

Ο Στέλιος Καζαντζίδης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1931 στη Νέα Ιωνία και πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 2001. Μητέρα του ήταν η Χατζίδαινα. Ο πατέρας του Χαράλαμπος, χτίστης στο επάγγελμα, οργανώθηκε στις τάξεις του ΕΛΑΣ και σκοτώθηκε στα χρόνια του Εμφύλιου.

Ο έφηβος Καζαντζίδης αναγκάστηκε να κάνει πολλές δουλειές για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του. Δούλεψε σε εργοστάσια, υφαντουργεία της Ν. Ιωνίας, πούλαγε τσιγάρα και κρύο νερό στην Ομόνοια. Ώσπου βρήκε το δρόμο του μέσα από το τραγούδι κι έγινε αυτός που ξέρουμε.

Η εκδήλωση θα είναι πολυσύνθετη: Θεατρικά δρώμενα, αφήγηση, προβολή, χορός και τραγούδια που θα συνοδεύονται από λαϊκή ορχήστρα. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΟΠΑΝ.

Ημερομηνία: 10 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Στο 1ο Γυμνάσιο-Λυκείου Ν. Ιωνίας (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Πευκακίων).

Αφήστε μια απάντηση