Το Nana Simopoulos World Jazz Quintet στο Half Note

Μια βραδιά με τη διεθνούς φήμης μουσικό της world jazz Nana Simopoulos και τους εξαίρετους μουσικούς της (Ronen Itzic και Caryn Heilman από τη Νέα Υόρκη, Μάνο Λούτα, Σαμ Μαρλιερι), που θα ταξιδέψουν το κοινό στον πολιτισμό της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας.

Συντελεστές

Nana Simopoulos: κιθάρα, σιτάρ, μπουζούκι, φωνητικά
Caryn Heilman: φωνητικά, κρουστά, πλήκτρα
Solis Barkis: φωνή, κρουστά
Samuel Marlieri: σαξόφωνο
Ronen Itzik: ντραμς

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Η Nana Simopoulos

Ελληνικής καταγωγής δημιουργός, -πολυοργανοπαίκτρια, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, και παιδαγωγός η οποία γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. H μουσική της είναι jazz με ελληνικούς ρυθμούς και κλίμακες. Στις ηχογραφήσεις χρησιμοποιεί μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και ταινίες, για κινησιολογία και χορό αλλά και για κλασικό μπαλέτο.

Έχει συνεργαστεί με θρύλους της παγκόσμιας world σκηνής όπως οι Don Cherry, Charlie Haden, Billy Higgins, Ustad Sultan Kahn, Dave Liebman, Nana Vasconcelos, Bobby McFerrin και με μουσικά σύνολα όπως το New York City Opera. Μετράει οκτώ προσωπικά άλμπουμ στο ενεργητικό της και αναρίθμητες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, σε μουσεία, σε θέατρα αλλά και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Νέα Υόρκη όπου διηύθυνε σαράντα μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Ημερομηνία: 18 Δεκεμβρίου 201

Ώρα: 21:30

Εισιτήρια: 10-20 ευρώ

Στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Aθήνα)

Αφήστε μια απάντηση