Η «Νανά» της δικτατορίας στο «Αγγέλων Βήμα»

Πρεμιέρα απόψε για τη διασκευασμένη «Νανά» του Εμίλ Ζολά που, από το Παρίσι του 1880, μεταφυτεύεται στην Αθήνα, στα τέλη της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Κοπέλα ταπεινής καταγωγής που “μοιάζει σαν να βγήκε απ’ τα σκουπίδια”, σύντομα εξελίσσεται σε “φυσικό φαινόμενο” και “δύναμη κακού”. Με πρωτοφανή κυνισμό και αμοραλισμό, η Νανά, στο σύντομο πέρασμά της από ένα ήδη μολυσμένο και διαπυημένο περιβάλλον διαπλεκόμενων “παραγόντων”, ανθρώπων του θεάτρου, καιροσκόπων, αεριτζήδων, χαφιέδων και μαστροπών, εκμαυλίζει, μολύνει, διαφθείρει, κατατρώει και καταστρέφει συνειδήσεις, περιουσίες και ανθρώπους καθ’ οδόν προς την δική της αναπότρεπτη έξοδο.

Συντελεστές:

Θεατρική Διασκευή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Αβδελιώτη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νίκος Μαρμαροτούρης
Πρωτότυπη μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Φωτογραφίες: Ναταλία Β.

Ηθοποιοί: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Ελένη Κερολάρη, Αλέξιος Κοτσώρης, Σοφία Λιάκου, Αθηνά Μαυρομμάτη, Ελεάννα Παναγουλέα, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ποπέτα Σούκου, Άρης- Ηλίας Τοπάλογλου

Νανά

Είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Εμίλ Ζολά (1840-1902), δημοσιευμένο το 1880. Το βιβλίο έχει ως θεματολογία την γυναικεία πορνεία, ακόμη και στις υψηλότερες κοινωνικές τάξεις. Με την αφήγηση της ζωής της Νανάς, ο συγγραφέας περιγράφει όλη την αθλιότητα και την ασχήμια μέσα στην οποία ζει η ηρωίδα. Ακόμα και ο θάνατός της παρουσιάζεται συμβολικά, καθώς την ώρα που πεθαίνει κηρύσσεται ο γαλλογερμανικός πόλεμος, ενώ είναι σαν να πεθαίνει μαζί της και όλη η διεφθαρμένη κοινωνία που προκάλεσε μια ζωή σαν τη δική της.

Ημερομηνία: 4 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 20:00

Εισιτήρια: 14 ευρώ

Στο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο)

Αφήστε μια απάντηση