Γυναίκες της Προσφοράς στην Παιδεία του Χαλανδρίου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει δυο εκδηλώσεις αφιερωμένες σε πρωτοπόρες γυναίκες.

Σήμερα (7/3) θα γίνει παρουσίαση συζήτηση με θέμα «Γυναίκες της Προσφοράς στην Παιδεία του Χαλανδρίου». Πέντε γυναίκες που ζουν σήμερα στο Χαλάνδρι μιλούν για πέντε γυναίκες που έζησαν και έδρασαν στο Χαλάνδρι τον 20ο αιώνα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της Παιδείας και του Πολιτισμού της πόλης.

Τιμώμενες είναι οι:

Καλλιόπη Μουστάκα – Αετοπούλου, η παιδαγωγός – ερευνήτρια που κληροδότησε το σπίτι της στον Δήμο Χαλανδρίου για «να στεγάσει εκδηλώσεις παιδείας και πολιτισμού για τους νέους», το σημερινό Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σεβαστή Καλλισπέρη, παιδαγωγός που εισήγαγε πολλές καινοτομίες στην ελληνική παιδεία από τη θέση της επόπτριας δημοτικών σχολείων και δώρισε την περιουσία της για τη δημιουργία σχολείων.

Ελισάβετ Μιχαηλίδου – Στεργιοπούλου, δωρήτρια της οικογενειακής της περιουσίας για τη δημιουργία σχολείων.

Αικατερίνη Καλογήρου – Μάνας, διακεκριμένη καλλονή της εποχής με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά, δωρήτρια του κτηρίου που στέγασε τον πρώτο παιδικό σταθμό της πόλης.

Τζίνα Μπαχάουερ, η διεθνούς φήμης πιανίστρια που έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή. Στήριξε οικονομικά τη μουσική εκπαίδευση νέων της εποχής ενώ η οικία Μπαχάουερ παραχωρήθηκε πρόσφατα από το Ωδείο Αθηνών στον Δήμο Χαλανδρίου, ύστερα από ενέργειές του.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης είναι: Ιωάννα Αθανασάτου, Κική Γκότση, Γιώτα Μαλτεζοπούλου, Ρία Θεοδώρου. Συντονίστρια της συζήτησης είναι η κοινωνική επιστήμων, δημοσιογράφος και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Οικογένειας και Ισότητας Ευγενία Κατούφα.

Ημερομηνία: 7 Μαρτίου 2020

Ώρα: 19.00

Είσοδος ελεύθερη

Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης, Χαλάνδρι – Ψυχικό)

Αφήστε μια απάντηση