«Ένα λιοντάρι Μεσοπέλαγα» του Σλάβομιρ Μρόζεκ

Μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία στους «’Ηρωες» του Gerald Sibleyras, ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συναντιούνται ξανά στη σουρεαλιστική κωμωδία «Ένα λιοντάρι Μεσοπέλαγα».

Μια κωμωδία με έντονο το σατιρικό στοιχείο και το γκροτέσκο για τα οποία διακρίθηκε ο Μρόζεκ και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους μεταπολεμικούς συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου, δίπλα στον Μπέκετ και τον Ιονέσκο.

Υπόθεση

Τρεις ναυαγοί βρίσκονται μεσοπέλαγα χωρίς τρόφιμα. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν τους έρχεται η ιδέα ότι πρέπει να φάνε τον έναν. Ο Σλάβομιρ Μρόζεκ με αιχμηρό πολιτικό λόγο τα βάζει με ένα σύστημα υποκρισίας και διπροσωπίας τόσο αλλόκοτο, ώστε μια ρεαλιστική περιγραφή του να φαντάζει αυτή καθαυτή σαν μια παράλογη υπερβολή.

Συντελεστές:

Διασκευή / Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς
Μετάφραση: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Σκηνικά/ κοστούμια: Δήμητρα Σπυρίδωνος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου & Στέλιος Δανιήλ

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αστέρης Πελτέκης, Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Κοντογιώργης

Σλάβομιρ Μρόζεκ

Πολωνός δραματουργός, συγγραφέας και σκιτσογράφος. Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1930 στο Μπορζέτσιν της Νότιας Πολωνίας και πέθανε στις 15 Αυγούστου του 2013 σε ηλικία 83 ετών. Διακρίθηκε, κυρίως, για τα θεατρικά του έργα, με τα οποία κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση. Στη χώρα μας είναι γνωστός από τη συλλογή διηγημάτων Ο Ελέφαντας (1957) και τα θεατρικά Τάνγκο (1964) και Εμιγκρέδες (1974). Στο έργο του κυριαρχεί το μαύρο χιούμορ και το παράλογο. Βιβλία του Μρόζεκ στα Ελληνικά: Τάνγκο, Εμιγκρέδες, Δεύτερη Υπηρεσία, Ο Ελέφαντας (Διηγήματα), Ένα Ευτυχές Γεγονός, Το Συμβόλαιο


Ημερομηνία: 26 Ιανουαρίου 2020

Ώρα: 20.00

Εισιτήρια: 18 ευρώ

Στο Μικρό Άνεσις ( Κηφισίας 14, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση