«Δεσμοί αίματος» στον Αστέρα

Ένα ρεαλιστικό αγροτικό δράμα γεμάτο συγκίνηση και απολαυστικό μαύρο χιούμορ που υμνεί τους δεσμούς του ανθρώπου με τα ζώα, ειδικά σε απομονωμένες περιοχές, ενώ προβάλλει τις σχέσεις που αναπτύσσονται σε μικρές κοινότητες, στις οποίες το περιβάλλον προσδιορίζει καταλυτικά τον παράγοντα «ζωή».

Καλύτερη ταινία στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Κανών και «Χρυσός Αλέξανδρος» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

«Οι Δεσμοί αίματος είναι μια προσωπική ταινία, την έκανα για τον παππού μου και τη μητέρα μου και μου πήρε πέντε χρόνια να την ολοκληρώσω. Έχω βάλει σε αυτήν την καρδιά και την ψυχή μου. Η ταινία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικές μου εμπειρίες, με ανθρώπους της υπαίθρου και της αγροτιάς στην Ισλανδία» αποκάλυψε ο Γκρίμουρ Χακόναρσον.

Υπόθεση

Σε μια απομακρυσμένη ισλανδική κοιλάδα, δυο αδέλφια που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους σαράντα χρόνια καλούνται να αντιμετωπίσουν από κοινού μια αρρώστια που εξοντώνει τα κοπάδια τους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Γκρίμουρ Χακόναρσον 
Πρωταγωνιστούν: Σίγκουρντουρ Σιγκουργιόνσον, Θεοντόρ Γιούλιουσον, Σαρλότ Μπέβινγκ, Γιον Μπενενύσον, Γκουντρούν Σιγκουρμπγιόρνσντοτιρ, Σβέιν Όλαφουρ Γκούναρσον, Γιόρουντουρ Ράγκναρσον, Ορλέιφουρ Εΐναρσον

Διάρκεια: 93 λεπτά

Ημερομηνία: 22 Μαρτίου 2019

Ώρα: 21.10

Είσοδος ελεύθερη

Στον κινηματογράφο «Αστέρα» (Ασκληπιού 4, Ν. Ιωνία)

Αφήστε μια απάντηση