Αραβικά Φεμινιστικά Φιλμ στο State of Concept

Το Πρόγραμμα Αραβικών Φεμινιστικών Φιλμ είναι ένα αφιέρωμα στις γυναίκες του αραβικού- και όχι μόνο- κόσμου που παρουσιάζουν τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες των λαών τους.

Σήμερα προβάλλονται δυο ταινίες (με αγγλικούς υπότιτλους).

18:00: The feeling of being Watched (2018, 87 λεπτά)

Σκηνοθεσία: Assia Bouandaoui, Αλγερία / ΗΠΑ

Στην αραβο-αμερικανική γειτονιά έξω από το Σικάγο, όπου μεγάλωσε η σκηνοθέτις Assia Boundaoui, οι περισσότεροι γείτονες της πιστεύουν ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση πάνω από μία δεκαετία. Ενώ διερευνά τις εμπειρίες τους, η Assia αποκαλύπτει χιλιάδες σελίδες των εγγράφων του FBI που αποδεικνύουν ότι η πατρίδα της αποτέλεσε αντικείμενο μιας από τις μεγαλύτερες έρευνες κατά της τρομοκρατίας που διεξήχθησαν ποτέ στις ΗΠΑ πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, με την κωδική ονομασία “Operation Vulgar Betrayal.”

19:30: Radiance of Resistance (2017, 60 λεπτά)

Σκηνοθεσία: Jesse Roberts

Το ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» (Radiance of Resistance) εστιάζει στην ιστορία δυο ανήλικων κοριτσιών, της Τζάνα Αγιάντ, 9 xρονών και της Αχέντ Ταμίμι, 14 χρονών, που ζουν υπό στρατιωτική κατοχή στο παλαιστινιακό χωριό Νάμπι Σάλεχ. Η Τζάνα Αγιάντ θεωρείται ως η νεότερη δηµοσιογράφος στην Παλαιστίνη και η Αχέντ Ταμίμι κέρδισε το βραβείο Handala Courage στην Τουρκία όταν ήταν 13 ετών. Μέσα από τις αφηγήσεις των δύο αυτών κοριτσιών, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τους καθημερινούς αγώνες των κατοίκων του Νάμπι Σάλεχ και τη σηµασία της νέας γενιάς και ειδικά των κοριτσιών στην παλαιστινιακή µη βίαιη αντίσταση κατά της κατοχής.

Ημερομηνία: 8 Οκτωβρίου 2019

Ώρα: 18.00 και 19.30

Είσοδος ελεύθερη

Στο State of Concept (Μπότσαρη 19, Ν. Κόσμος – Κουκάκι)

Αφήστε μια απάντηση