«Ανωτέρα βία» στον Αστέρα

Σουηδική ταινία που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο του 2014 στο Φεστιβάλ των Καννών όπου απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Στην Ελλάδα προβλήθηκε στο 55ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Έχει αποσπάσει μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ ήταν μεταξύ των εννέα (9) υποψήφιων ταινιών που διεκδίκησαν το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Πρόκειται για ένα μοντέρνα μπεργκμανικό όσο και βαθιά σαρκαστικό δράμα χαρακτήρων πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις και ταυτόχρονα  μία έξυπνη κωμωδία παρατήρησης για τη θέση του άνδρα στην σύγχρονη κοινωνία και την οικογενειακή ζωή.

Υπόθεση

Μια τετραμελής σουηδική οικογένεια που κάνει διακοπές για σκι στις γαλλικές Άλπεις απειλείται από μια χιονοστιβάδα που σπέρνει τον πανικό. Αντιδρώντας ενστικτωδώς, η μητέρα προσπαθεί να σώσει τα παιδιά, ενώ ο πατέρας τρέχει μακριά φοβισμένος. Όταν όλα καταλαγιάσουν, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με τις πράξεις του και τις συνέπειές τους.

Συντελεστές:

Σενάριο: Ρούμπεν Έστλαντ

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Έστλαντ

Ηθοποιοί: Γιοχάνες Κούνκε, Λίζα Λόβεν Κόνγκσλι, Κρίστοφερ Χίβγιου

Ημερομηνία: 21 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα: 21.10

Είσοδος ελεύθερη

Στον κινηματογράφο «Αστέρα» (Ασκληπιού 4, Ν. Ιωνία)

 

Αφήστε μια απάντηση