Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

Tο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει μετά από 3 χρόνια απουσίας, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου (είσοδος μόνο με προσκλήσεις) με τη νέα ταινία του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, «Το βιβλίο των εικόνων». Συνολικά θα προβάλει 100 ταινίες, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τέσσερις δωρεάν προβολές για το κοινό.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει στα δυο διαγωνιστικά τμήματά του ταινίες όλων των ειδών, χωρίς να διαχωρίζει φιξιόν, ντοκιμαντέρ και animation – εξ ου και ο τίτλος του Διεθνούς Διαγωνιστικού: Aφηγηματικά + όχι. Επίσης ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με μικρού μήκους ταινίες.

Στα οκτώ χρόνια ζωής του, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας έχει πραγματοποιήσει αφιερώματα σε πρωτοπόρους του διεθνούς σινεμά όπως ο Λεός Καράξ, ο Πέδρο Κόστα, ο Χαρούν Φαρόκι αλλά και ο δικός μας Γιάννης Οικονομίδης.

Φέτος σειρά έχει ο underground αμερικανός σκηνοθέτης Μάρκ Ράπαπορτ, τον οποίο το φεστιβάλ τιμά με μεγάλο αφιέρωμα που περιλαμβάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του, Ο παππούς της Αμερικής (2018).

Ημερομηνία: 17-29 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: Διάφορες

Eισιτήρια: 5 ευρώ | Εβδομαδιαία κάρτα: 50 ευρώ, 30 ευρώ μειωμένο

Στην Ταινιοθήκη (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κεραμεικός)

Αφήστε μια απάντηση