Οι Active Member στο Piraeus 117 Academy

Συναυλία, εφ’ όλης της ύλης, ένα οδοιπορικό σε πολύ γνωστά κομμάτια τους και χιλιοτραγουδισμένα από τον κόσμο, σε κομμάτια που σπάνια έχουν ακουστεί στις συναυλίες τους αλλά και σε καινούργια τραγούδια τους.

Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 27 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες album, περισσότερα από 1500 τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις…

Η μελωδικότητα ήταν πάντα ζητούμενα στην μουσική παραγωγή του B.D.Foxmoor που παράλληλα με τις ψαγμένες λούπες και τους ψηφιακούς ήχους, χρησιμοποιεί έμπειρους μουσικούς για να “χτίσει” το μουσικό χαλί πάνω στο οποίο θα ηχογραφήσει τους στίχους. Βιολί, κιθάρα, πιάνο, τσέλο, μαντολίνο, κοντραμπάσο, σαξόφωνο, φυσικά κρουστά… Οι μουσικοί πειραματισμοί ατελείωτοι από έναν άνθρωπο που χωρίς ακαδημαϊκές γνώσεις ξεδιπλώνει από μέσα του πρωτότυπες μελωδίες.

Οι Active Member

Δημιουργήθηκαν στις 20 Ιουνίου του 1992 αμέσως μετά την συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο, από τον B.D. Foxmoor και τον DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός). Έκαναν -το 1993- το ντεμπούτο τους με το άλμπουμ «Διαμαρτυρία». Την ίδια χρονιά εισχώρησαν στο συγκρότημα ο Xray (Νικήτας Κλιντ) και ο Real D (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος). Το 1994 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, «Στην ώρα των σκιών».

Το 1995 οι Active Member έγιναν το πρώτο ελληνικό hip-hop συγκρότημα, που υπέγραψε συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία (Warner). Με την εταιρία αυτή κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά «Το μεγάλο κόλπο» που περιείχε τα γνωστά κομμάτια «Άκου μάνα» και «Πρόσφυγας». Τότε αποφάσισαν να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν σε Low Bap, που σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή.

Σήμερα το συγκρότημα αποτελείται από τον B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και την Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου).

Ημερομηνία: 9 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 21.30

Εισιτήρια: 14 ευρώ

Στο Πειραιώς Αcademy (Πειραιώς 117, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση