O Tonino Carotone στο Παλαί Γαλατσίου

Ένας δύσκολος κόσμος … και ένα αβέβαιο μέλλον… Ο Tonino Carotone που δεν λέγεται Tonino Carotone αλλά Antonio De La Questa και που δεν είναι Ιταλός αλλά Βάσκος. Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά. Όπως λέει και ο ίδιος…

«Ο Βάσκος ήταν πάντα ταξιδιώτης. Γιατί όχι, λοιπόν, κι εγώ να μην είμαι νομάδας; Αυτό αποφάσισα και αυτό έκανα. Λατρεύω τη μουσική της Μεσογείου, και στην Ιταλία είχα τη δυνατότητα να τη γνωρίσω ακόμη περισσότερο. Μπορεί να έχουμε βαθιές ρίζες στη Χώρα των Βάσκων, όμως σε όλο τον κόσμο υπάρχουν Βάσκοι. Μην ξεχνάς ότι στην πατρίδα μου ήμασταν κυνηγημένοι. Είμαστε ταξιδιώτες. Μοιάζουμε σε αυτό με τους Έλληνες, αλλά, όπου και να βρεθούμε, κρατάμε την ουσία της διαφορετικότητας μας…»

Κι όπως η μουσική είναι ελεύθερη, δεν έχει περιορισμούς, δεν μπαίνει σε καλούπια και αφού ζούμε σε «mondo difficile…e futuro incertο» ο κύριος με τα old-time κοστούμια, το γκραν χτένισμα, την μπριγιαντίνη και το μάγκικο καπέλο την εκφράζει με το πνεύμα του δρόμου, το χιούμορ και την κοινωνική ευαισθησία.

Συμμετέχουν: η Ναπολιτάνα Pietra Montecorvino και οι Gadjo Dilo.

Ο Tonino Carotone

Γεννήθηκε το 1970 στο Μπούργκος. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, όταν και συμμετείχε σε τρεις διαφορετικές punk μπάντες της περιοχής, τους Cagando Duro (The Hard Shit), Tijuana Blue και Kojon Prieto and the Huajolotes. Εκεί τον ανακάλυψε ο Manu Chao κι ανέλαβε το 2000 την παραγωγή στο solo album του Carotone, με τίτλο E Un Mondo Difficile.

Τότε ήταν που άφησε το Antonio de la Cuesta και υιοθέτησε το όνομα Τonino Carotone από τον ναπολιτάνο τροβαδούρο Renato Carosone (αυτός που λέει Tu vuò fà l’americano). Αντέγραψε το στυλ του από τον ατίθασο swinger τραγουδιστή και ηθοποιό των 50s Fred Buscaglione.

Η Ναπολιτάνα Pietra Montecorvino είναι τραγουδίστρια αλλά και ηθοποιός. Έγινε διάσημη στην Ιταλία για την θεατρική και έντονα συναισθηματική ερμηνεία των τραγουδιών αλλά και την ιδιαίτερα βραχνή και ερωτική της φωνή. Έχει λάβει το βραβείο «Η καλύτερη Ιταλίδα τραγουδίστρια της χρονιάς» το 1991. Έχει τραγουδήσει με την Nina Simone, την Mercedes Sosa και την Ute Lemper. Με τον Τονίνο Καροτόνε έχουν συνεργαστεί στο τραγούδι «Colpa Mia».

Οι Gadjo Dilo δημιουργήθηκαν πριν από 10 χρόνια. Οι μελωδίες του πρωτεργάτη της gypsy jazz Django Reinhardt συναντούνται με αυτές του Χιώτη και του Τσιτσάνη δημιουργώντας τον μοναδικό ήχο των Gadjo Dilo, αυτόν που οι ίδιοι αποκαλούν “Manouche De Grec”. Με τον Τονίνο Καροτόνε έχουν συνεργαστεί στην διασκευή του τραγουδιού «Που ‘σαι Θανάση».

Ημερομηνία: 6 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 20.00

Εισιτήρια: Από 10 έως 44 ευρώ

Στο Παλαί Γαλατσίου (Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι)

Αφήστε μια απάντηση