Φεστιβάλ Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ

Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό: 10 χρόνια, 281 ομάδες, 1.958 καλλιτέχνες και παραπάνω από 30.000 θεατές.

Στα δέκα αυτά χρόνια φιλοξενήθηκαν σε ένα πλουραλιστικό και αδέσμευτο Φεστιβάλ ομάδες που αναμετρήθηκαν με νέες φόρμες, προβληματισμούς και τάσεις καθιερώνοντας το Off-Off Athens ως σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον σύγχρονο πειραματισμό και την έκφραση.

Φέτος, το φεστιβάλ αναδιαμορφώνεται αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της εποχής. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.

Σήμερα

Γιοί και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας!

Η παράσταση βασίζεται πάνω σε ιστορίες- αναμνήσεις παππούδων και γιαγιάδων που τους ζητήθηκε να θυμηθούν μια ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους. Επιλέγονται ιστορίες που είναι συνδεδεμένες με ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας και όχι μόνο. Πως βγαίνει στην επιφάνεια μέσα απ’ αυτές τις αναμνήσεις, ένας πρότερος εαυτός, νέος, γεμάτος ενέργεια, που ερωτεύεται, ελπίζει, ονειρεύεται; Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών θυμούνται μέσα από δύσκολες εποχές (πόλεμος, εμφύλιος, μετανάστευση). Άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο, διαφορετικές επιλογές και περιβάλλον, έχουν τελικά αυτό το κοινό χαρακτηριστικό στις ιστορίες τους: την αναζήτηση της ευτυχίας !

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα: 4και κάτι
Κείμενο: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Ντακόλια, Όμηρος Πρώιος
Φωτισμοί / Σκηνικά: Κωνσταντίνα Ποντίκη
Κοστούμια: Ομάδα 4και κάτι
Μουσική: Ιωάννα Ντακόλια
Κίνηση: Βαρβάρα Χρυσή, Έλενα Χρηστίδη
Φωτογραφίες: Τζωρτζής Ζαλογιάννης
Ερμηνεύουν: Χρυσή Βαρβάρα, Σωτήρης Γιώτης, Δάφνη Χιώνη, Έλενα Χρηστίδη

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Ημερομηνία: 29 Μαΐου 2019

Ώρα: 20:15

Eισιτήρια: 5,00€ (μία παράσταση), 6,00€ (δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς)

Στο Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση