«Τίμων ο Αθηναίος» στο Εθνικό Θέατρο

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., κάθε άλλο παρά μισάνθρωπος γεννήθηκε. Το αντίθετο. Η φύση του ήταν ευγενική και πίστευε στην καλοσύνη και στη γενναιοδωρία των ανθρώπων. Πίστευε στον Άνθρωπο. Όταν όμως βρέθηκε ο ίδιος σε ανάγκη η αλήθεια του αποκαλύφθηκε. Το Χρήμα είναι υπεράνω όλων. Οργισμένος και απογοητευμένος από την υποκρισία και το ψέμα αποφασίζει να μείνει μακριά από όλους για πάντα.

Ποίηση, τραγική ειρωνεία, αιχμηρά σχόλια και πικρό γέλιο συνυπάρχουν στο αριστουργηματικό έργο του Σαίξπηρ για την ανθρώπινη φύση, έργο γραμμένο λίγο πριν από τον συγγενικό Ληρ που με την ίδια «αφέλεια» πιστεύει στους ανθρώπους. Δύο τραγικοί ήρωες που απογοητευμένοι μισούν τους ανθρώπους για την αχαριστία τους.

Ο Τίμων ο Αθηναίος παραμένει ένα διαχρονικό κωμικοτραγικό σύμβολο για τον άνθρωπο που χάνει την πίστη του στον Άνθρωπο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθηνός

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσικη: Λύσσανδρος Φαληρέας

Ηθοποιοί: Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Θωμάς Βελισσάρης, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Αναστάσης Λαουλάκoς, Φοίβος Μαρκιανός, Στρατής Πανούριος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Φώτης Κουτρουβίδης, Μάνος Στεφανάκης

Ημερομηνία: 22-24 Ιουνίου 2018

‘Ωρα έναρξης: 21:00

Στο Εθνικό Θέατρο- Κεντρική Σκηνή (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια).

 

 

Αφήστε μια απάντηση