Maurice Bejart: Ο«Μαγικός Αυλός» στο Μέγαρο Μουσικής


Το Béjart Ballet Lausanne
παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ.

Ο Μαγικός αυλός είναι η διαμάχη των δύο φύλων, η αρχή της οποίας εντοπίζεται στο μυστήριο της σχέσης. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασίες που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα.

Στην μπαλετική εκδοχή του Μωρίς Μπεζάρ ο «Μαγικός αυλός» πρωτοανέβηκε στις Βρυξέλλες και έκτοτε έχει παρουσιαστεί από το Παρίσι και τη Λωζάννη μέχρι το Τόκιο και τη Σαγκάη. Ο «Μαγικός Αυλός» μυεί στα μυστήρια της μετάβασης του ανθρώπου από τη νεότητα στην ωριμότητα και μιλά για την αδυναμία της ανθρώπινης φύσης, την υπερίσχυση του φωτός έναντι του σκότους αλλά και για τη διαμάχη και τη σχέση των δύο φύλων.

Συντελεστές

Χορογραφία: Maurice Béjart
Μουσική: Wolfgang Amadeus Mozart
Σκηνικό-κοστούμια: βασισμένα στα αυθεντικά σχέδια του Alan Burrett
Σχεδιασμός κοστουμιών Henri Davila

Ο Μαγικός Αυλός

Γερμανική όπερα σε δύο πράξεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ (1751-1812). Το έργο συνθέθηκε το 1791, κατά το τελευταίο έτος ζωής του Μότσαρτ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου 1791 στο θέατρο του Βάιντεν (Theater auf der Weiden), στη Βιέννη, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο Μωρίς Μπεζάρ

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο 1927 και πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 2007. Ήταν Γάλλος χορευτής, χορογράφος, διευθυντής όπερας, και ιδρυτής της σχολής χορού Μπεζάρ(D/R) της Λωζάνης στην Ελβετία. Του απονεμήθηκε η Ελβετική υπηκοότητα μεταθανάτια

Ημερομηνία: 23 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 20.00

Εισιτήρια: 29-85 ευρώ

Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση