Το παραμύθι του Καρυοθραύστη στο ΚΠΙΣΝ


Από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο με την Ιστορία του Καρυοθραύστη. Πρόκειται για το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που έγραψε ο Γερμανός Έρνεστ Χόφμαν το 1816 κι έγινε γνωστό μέσα από το μουσικό έργο για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι.

Το παραµύθι του Έρνστ Χόφµαν διασκευάστηκε από τον Αλέξανδρο ∆ουµά. Όταν εκδόθηκε υπήρξε αμφισβήτηση για το αν ήταν κατάλληλο πραγματικά για παιδιά. Θα μπορούσαν αυτά να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα της ιστορίας, καθώς και να αντιληφθούν το θολό σύνορο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας;

Υπόθεση

Το δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή γερμανική πόλη ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.

Συντελεστές:

Απόδοση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Μουσική επεξεργασία: Νίκος Γαλενιανός
Σκηνικά, Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας
Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου

Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Χρυσοστόμου
Μουσικός επί σκηνής (πιάνο): Κατερίνα Κωνσταντούρου

Ημερομηνία: 22 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 18.00

Εισιτήρια: 5 ευρώ

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα – Μοσχάτο)





Αφήστε μια απάντηση