Βουβός κινηματογράφος στο Λαΐς

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών πραγματοποιεί το αφιέρωμα “Κινηματογράφος και Πόλη -η εποχή του βωβού” .

Σήμερα και αύριο θα προβληθούν τρεις ταινίες του βωβού κινηματογράφου γυρισμένες στις αρχές του 20ου αιώνα σε Αθήνα και Βερολίνο και αποτελούν το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου αφιερώματος με γενικό τίτλο “Κινηματογράφος και πόλη” που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο (12-18/9) κατά την διάρκεια μιας εβδομάδας προβολών με εμβληματικές, ομιλούσες, ταινίες γυρισμένες σε σημαντικές μητροπόλεις όλου του κόσμου (από την Αθήνα και το Παρίσι, μέχρι το Τόκιο και τη Βενετία).

Σήμερα θα προβληθούν οι ταινίες:

“Περιπέτειες του Βιλλάρ” (1924) του Ζόζεφ Χεπ

Ο Βιλλάρ αναζητά τον έρωτά του σε όλη την Αθήνα. Πρόκειται για την πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας και ένα ανεκτίμητης αξίας πορτρέτο της Αθήνας στη δεκαετία του ’20.

“Άνθρωποι την Κυριακή” (1929-30, Βερολίνο)

Πέντε αστοί σε μια κυριακάτικη απόδραση στην πόλη: μια ανάλαφρη ματιά στη μεσοπολεμική καλοκαιρινή μητρόπολη σε μια στιγμή συλλογικής ευδαιμονίας, πριν την άνοδο του Χίτλερ. Το σενάριο υπογράφει ο Μπίλι Ουάιλντερ και την σκηνοθεσία οι Ρόμπερτ Σιόντμακ, Έντγκαρ Ούλμερ και Ρόχους Γκλίζε.

Τα δύο έργα θα προβληθούν με ζωντανή εκτέλεση μουσικής από τον ίδιο τον συνθέτη Μηνά Ι. Αλεξιάδη.

Ημερομηνία: 29 Ιουνίου 2019

Ώρα: 21.00

Στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς (Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση