«Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του» στο θέατρο Altera Pars

Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο, μια αμείλικτη κριτική στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο, γράφτηκε το 1939 αλλά ογδόντα χρόνια μετά παραμένει επίκαιρο.


Η σκηνοθέτις Θάλεια Ματίκα σημειώνει: «Πρόκειται για ένα τραγικά επίκαιρο έργο που συγκλονίζει με τη δύναμη και την αμεσότητά του» «Ένα έργο γροθιά στο στομάχι. Ένα έργο που θέτει όλους μας απέναντι στην ευθύνη όπως την ορίζει ο Καζαντζάκης “Ν΄ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”». Τον Τζο ερμηνεύει ο Τάσος Ιορδανίδης.

Υπόθεση

Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Ωστόσο, ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης…

Ημερομηνία: 23 Μαΐου 2019

Ώρα: 21.00

Εισιτήρια: Από 10 ευρώ

Στο θέατρο altera pars (Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Αθήνα)

Αφήστε μια απάντηση