Ο «Τελευταίος Παρτιζάνος» στον Δαναό

Στο ντοκιμαντέρ «O τελευταίος Παρτιζάνος» ο σκηνοθέτης Ανδρέας Χατζηπατέρας προσεγγίζει τον Μανώλη Γλέζο, άλλοτε με χιουμοριστικό και άλλοτε με βαθιά συγκινητικό τρόπο, καταφέρνοντας να αναδείξει το πάθος του για την ίδια τη ζωή. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, αφηγείται την ιστορία του Μανώλη Γλέζου δίνοντας ταυτόχρονα το πορτρέτο της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λονδίνο, ο Ανδρέας Χατζηπατέρας σπούδασε κινηματογράφο στην περίφημη σχολή κινηματογράφου του NYU (από την οποία έχουν αποφοιτήσει κορυφαίοι σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Τζιμ Τζάρμους και πολλοί άλλοι).

Ήταν το 2015 όταν μια καθηγήτριά του στην σχολή διάβασε ένα άρθρο στους Νew York Times για τον Γλέζο που είχε γίνει Ευρωβουλευτής σε ηλικία 92 ετών, και ρώτησε τον Χατζηπατέρα εάν γνώριζε τον αειθαλή πολιτικό άνδρα.

Με την περιέργεια του κεντρισμένη, έψαξε στο διαδίκτυο, τηλεφώνησε σε συγγενείς στην Αθήνα να μάθει περισσότερα, και άρχισε να έρχεται σε επαφή με τον Μανώλη Γλέζο για να κάνει μια ταινία με θέμα τον ίδιο.

Η ταινία ακολουθεί τον Γλέζο από το σπίτι στο γραφείο του, στο ασταμάτητο, πυρετώδες καθημερινό του πρόγραμμα, αλλά και στο ταξίδι του στην Ευρωβουλή προσπαθώντας να αποκαλύψει τον Μανώλη Γλέζο, τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το μύθο.

Συντελεστές
Σενάριο – σκηνοθεσία: Ανδρέας Χατζηπατέρας

Πρωταγωνιστεί ο Μανώλης Γλέζος

Διάρκεια: 74΄

Ημερομηνία: 25 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: 18.00 και 20.00

Εισιτήρια: 8 ευρώ

Στον Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι)

 

Αφήστε μια απάντηση