Το ταξίδι του Ίκαρου

«Την περίοδο 1971-72, μόλις τέσσερα χρόνια μετά από την ίδρυσή του, ο Ίκαρος, η ομάδα της Ν. Ιωνίας, που είχε γεννηθεί το 1967 από την υποχρεωτική συγχώνευση της Καλογρέζας και της Σαφράμπολης, ανοίγει τα φτερά του και πετώντας κόντρα στον καιρό επιχειρεί να ανέβει στην Α΄ Εθνική. Δεν είναι παρά μια παρέα παιδιών οδηγούμενα από τον θρυλικό ποδοσφαιριστή-αλλά πρωτάρη προπονητή- Τάκη Λουκανίδη.

Στον δρόμο τους θα συναντήσουν, ως άλλους «Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες», την ισχυρή Καλαμάτα και το παντοδύναμο καθεστώς. Σαράντα χρόνια μετά, οι ταξιδιώτες της ιστορίας μας, εξακολουθούν να αναζητούν την Ιθάκη τους, προκειμένου «γέροι πια να αράξουν στο νησί», όπως τους «συμβουλεύει» ο Κ.Π Καβάφης».

Στο βιβλίο των 224 σελίδων, με φόντο τη Νέα Ιωνία της 10ετίας του ΄70, ζωντανεύει, μέσα από πληροφορίες, μαρτυρίες, στοιχεία, αριθμούς και ανέκδοτες φωτογραφίες, το ταξίδι του Ίκαρου, από την εντυπωσιακή απογείωση μέχρι την μοιραία πτώση του. Μια πτώση η οποία, με τον τρόπο που έγινε, «δημιούργησε σκιές, γέννησε φήμες και «κόλλησε ρετσινιές».

Ιδιωτική έκδοση

Σελίδες: 224

Έτος έκδοσης: 2012

 

 

Written by 

Αφήστε μια απάντηση